Ιστολόγιο

9 Δεκ. 2019

Και με ρωτάνε…Γιατί;

Γιατί σπούδασες Κλινική Υπνοθεραπεία; Γιατί έκανες σπουδές στο life coaching; Γιατί δημιούργησες τη δικιά σου ιστοσελίδα;

Γιατί όλα αυτά;

Πού βρίσκεις τον χρόνο, τη δύναμη, την ενέργεια;

Αφού είσαι και εκπαιδευτικός, έχεις και παιδί. Πότε προλαβαίνεις; Πώς;

Έτσι και εγώ αποφάσισα να γράψω ένα άρθρο που θα λύσει σε όλους τις απορίες.

Αποφάσισα να γράψω ένα άρθρο που θα απαντήσει ξεκάθαρα στα όχι παράλογα «γιατί» των πολλών.

Αποφάσισα να γράψω ένα άρθρο μέσα απ’ το οποίο κάποιοι θα με νιώσουν και θα με καταλάβουν κάπως περισσότερο, ίσως και να ταυτιστούν μαζί μου.

Τίτλος: Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

 Η μεγαλύτερη και χειρότερη μορφή σκλαβιάς υπάρχει και λαμβάνει χώρα στην πιο αόρατη μορφή της. Είναι αυτή που υποδουλώνει το πνεύμα και περιορίζει την καθαρότητά του και την ανέλιξή του, δείχνοντας του μονάχα αυτά που κάποιοι άλλοι επιθυμούν να δει.

Το υπόδουλο πνεύμα σφυρηλατείται από υποσυνείδητες δυνάμεις που δρουν από έξω προς τα μέσα.

Αυτές οι υποσυνείδητες δυνάμεις δεν είναι άλλες από τους άλλους ανθρώπους, τα Μ.Μ.Ε , το πολιτικό σύστημα διακυβέρνησης μιας χώρας , τις βιομηχανίες και άλλες δυνάμεις με μεγάλη εξουσία και κύρος.

Έχω αναφέρει ξανά σε προηγούμενο μου άρθρο πως γεννιόμαστε και είμαστε σαν καθαροί καμβάδες, διαφορετικοί μεν ο ένας απ’ τον άλλον, αλλά σαν καμβάδες που πραγματικά διψούν να πάρουν την μορφή ενός επιτυχημένου και άρτιου αριστουργήματος.

Παρ’ όλα αυτά. Κανένα πινέλο δεν κρατάμε εμείς.

Τα πινέλα τα κρατούν οι άλλοι.

Οι γονείς μας, οι συγγενείς μας, οι φίλοι μας, οι γνωστοί μας, οι δάσκαλοι μας, το πολιτικό σύστημα διακυβέρνησης της χώρας, τα Μ.Μ.Ε, οι βιομηχανίες.

Ο καθένας απ’ όλους αυτούς βάζει την πινελιά του.

Κάποιοι βάζουν μπόλικες και έντονες πινελιές και κάποιοι άλλοι λιγότερες και πιο θαμπές.

Έρχεσαι σε αυτόν τον κόσμο και αρχικά δέχεσαι ότι έχουν οι άλλοι να σου προσφέρουν και ακολουθείς αυτά που σου μαθαίνουν.

Δεν μπορείς να αντιδράσεις. Δεν μπορείς να μην ακολουθήσεις. Είσαι ένα αδύναμο και ευάλωτο ον. Είσαι πλήρως εξαρτημένος από τους άλλους. Στα πάντα.

Είσαι ένα νεογέννητο ον και οι φυσιολογικές σου ανάγκες ικανοποιούνται από τρίτους.

Οι πνευματικές σου ανάγκες διαμορφώνονται.

Τα αισθητήρια όργανά σου εξελίσσονται και δυναμώνουν, απορροφώντας τα ερεθίσματα που υπάρχουν στο περιβάλλον σου. Δεν έχεις κρίση. Δεν έχεις άποψη. Δεν σε ρώτησε κανείς. Και να σε ρωτούσε δεν θα ήξερες καν να απαντήσεις.

 Ξεκινά , λοιπόν, το πνεύμα σου να διαμορφώνεται και να εξελίσσεται από εξωτερικούς παράγοντες. Μια διαδικασία, από έξω προς τα μέσα. Βιασμός ψυχής. Αλλά και αυτό, δεν μπορείς να το καταλάβεις, αλλά ούτε και να το αποφύγεις. Είναι και αυτό αναγκαίο μέρος για την εξέλιξή σου.

Και καθώς περνούν τα χρόνια, μέσα στο μυαλό σου έχουν εμφυτευθεί τόσα πολλά <πρέπει> από άλλους, τόσα πολλά <πιστεύω>, τόσες πολλές συμπεριφορικές αντιδράσεις, και όλα αυτά έχουν ριζώσει για τα καλά μέσα σου και τα νιώθεις πραγματικά δικά σου.

 Έλα όμως που δεν είναι.

Όλοι είμαστε υπόδουλοι και σκλάβοι τρίτων,  μέχρι τη μέρα που θα το αντιληφθούμε.

ΓΙΑΤΙ..

Σε αντίθεση με το υπόδουλο πνεύμα, το ελεύθερο πνεύμα, το πνεύμα που εξελίσσεται και γίνεται πραγματικά δημιουργικό ακολουθεί μια πορεία που ξεκινάει από τον εσωτερικό πνευματικό πυρήνα του ατόμου. Το κέντρο. Το μηδέν. Την αποδοχή του «Δεν γνωρίζω πραγματικά τίποτα για εμένα και έφτασε η στιγμή να ανακαλύψω τα πάντα.»

Ίσως να το έχεις νιώσει και εσύ. Μια εξωτερική πίεση, χίλια δύο <πρέπει>, ένα σωρό ψευδείς και πλαστές ανικανοποίητες ανάγκες που οδηγούν ένα άτομο σε απόγνωση και δυστυχία, σ’ ένα φόβο, μια ανησυχία.

Αλλά πώς να μην νιώθεις έτσι; Βρίσκεσαι σε ένα κόσμο γεμάτο πνευματικές ασθένειες.

Πνευματικές ασθένειες όπως ο υπερκαταναλωτισμός, η αρνητικότητα, η τοξικότητα, οι αγχώδεις διαταραχές, ο ρατσισμός, η κακία, η επιθετικότητα, η ανταγωνιστικότητα είναι κολλητικές και χρειάζονται γερά αντισώματα για να καταπολεμηθούν.

 

ΟΜΩΣ… αν και τα πιο πάνω πολύ πιθανόν να σε έχουν μεταφέρει σε ένα κλίμα απαισιοδοξίας και ματαιοδοξίας, είναι σημαντικό να γνωρίζεις πως αυτή είναι η αρχή για μια θετική μεταμόρφωση και έναν επαναπροσδιορισμό της αυτοαξίας σου.

Είναι η αρχή για μια αλλαγή κατεύθυνσης προς μια ανοδική πορεία.

Είναι η αρχή για να πάρεις εσύ την ευθύνη της ζωής σου στα χέρια σου και να οδηγήσεις τον εαυτό σου στην αυτοπραγμάτωση.

Είναι η αρχή για να απαλλάξεις τον εαυτό σου από τον ρόλο του θύματος και να αντιληφθείς τη δύναμή σου.

Είναι η αρχή για να γνωρίσεις τον εαυτό σου, τις πραγματικές σου ανάγκες, τα θέλω σου.

Είναι η αρχή για να αντιληφθείς την διαφορετικότητά σου, τη μοναδικότητά σου.

Ο τομέας της προσωπικής και πνευματικής ανάπτυξης ενός ατόμου είναι ο μόνος δρόμος που οδηγεί στην ελευθερία, στην ευτυχία, στην αγάπη, στην ειρήνη, στην αποδοχή, στην ευημερία.

Και ….

Το μόνο άτομο που μπορεί να αναλάβει την ευθύνη αυτού του ταξιδιού, είναι ο εαυτός μας.

Όλοι οι άλλοι άνθρωποι μπορούν απλά να μας προσφέρουν μαθήματα.

 

 

Και επανέρχομαι και πάλι στο γιατί.

Γιατί ασχολούμαι με όλα αυτά και πώς βρίσκω χρόνο, ενέργεια και θέληση;

 

Όλα αυτά , λοιπόν, προέκυψαν, όταν αποφάσισα πλέον συνειδητοποιημένα, πως η ευτυχία μου, η ευημερία μου και η ελευθερία μου είναι δική μου ευθύνη.

Από εκείνη την ημέρα, άρχισα να μαθαίνω, να εκπαιδεύομαι και να μελετώ για να βελτιώσω τον εαυτό μου, την επικοινωνία μου με τους άλλους, τις σχέσεις μου, τη ζωή μου.

Από εκείνη την μέρα άρχισα να αμφισβητώ τα <πρέπει> μου και να αναδιαμορφώνω τα πιστεύω μου ώστε πραγματικά να με υποστηρίζουν και να με βρίσκουν ολοκληρωτικά σύμφωνη.

Από εκείνη την  ημέρα, πήρα τα πινέλα μου και άρχισα να ζωγραφίζω στον καμβά μου μόνη μου, ΑΥΤΑ που ήθελα εγώ!

Και όταν συνειδητοποίησα πως όλα λειτουργούνε συστημικά και πως είμαστε όλοι άμεσα και έμμεσα αλληλένδετοι και αλληλοεπηρεαζόμενοι, τότε κατάλαβα πως ολόκληρος ο κόσμος χρειάζεται μια αφύπνιση συνείδησης.

Και τότε ήταν που ένιωσα την ανάγκη αλλά και την επιθυμία να μεταφέρω τις γνώσεις μου και να γίνω ίσως και ένα <μέσο> που θα οδηγήσει και άλλα άτομα πιο κοντά στην ελευθερία, την ευημερία, την αγάπη, την επιτυχία.

Και πρόσεξε! Δεν θεωρώ πως είμαι καλύτερη ή ανώτερη από εσένα.

Απλά, μέσα στον δικό μου δρόμο της προσωπικής και πνευματικής ανάπτυξης, φρόντισα και εγώ να αξιοποιήσω κάθε <μέσο> που παρουσιαζόταν μπροστά μου, νιώθοντας κάθε φορά τεράστια ευγνωμοσύνη καθώς εκτιμούσα την αναγκαιότητα και τη χρησιμότητά του για να πάω ένα βήμα πάρα πέρα.

 Και συνεχίζω να το κάνω. Και θα συνεχίζω να το κάνω!

 

Κλείνοντας, θέλω απλά να σε παροτρύνω να αρχίσεις να αμφισβητείς….

-Αυτά που σου λένε οι άλλοι πως είσαι!

-Αυτά που σου λένε οι άλλοι πως πρέπει να κάνεις!

Και..

 Ξεκίνα…

- Να είσαι όλα όσα θέλεις εσύ να είσαι!

-Να κάνεις αυτά που πραγματικά θες να κάνεις!

 

Μπορείς να είσαι ο εαυτός σου!

Και ναι!

 Ίσως να είναι δύσκολο να είσαι «διαφορετικός».

Ίσως να είναι δύσκολο να είσαι ο εαυτός σου.

ΑΛΛΑ , η αλήθεια είναι πως ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ δεν μπορεί να σε κάνει ευτυχισμένο!

Εκτός από τον εαυτό σου.

 

Μαρία Λάμπρου

Συγγραφέας

Κλινική Υπνοθεραπεύτρια

Life Coach

 

16 Νοε. 2019

ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΠΟΤΕ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΕΣΑΙ!

 

Δεν μπορώ να σου περιγράψω πόσο χαρούμενη είμαι και νιώθω, βλέποντας τα όνειρά μου να γίνονται πραγματικότητα!

Δεν μπορώ να σου περιγράψω  πόσο εκπληκτικά όμορφο και απίστευτα έντονο είναι το συναίσθημα του να πετυχαίνει κανείς αυτά που ονειρεύτηκε και να συνεχίζει να κάνει όνειρα , νιώθοντας ευγνώμων, για να πετύχει ακόμη περισσότερα!

Αν το έχεις ζήσει, τότε καταλαβαίνεις ακριβώς τι θέλω να σου πω και γνωρίζεις πως αυτός ο δρόμος, ο δρόμος της επιτυχίας δεν είναι ένας δρόμος στρωμένος με ροδοπέταλα.

Αυτός ο δρόμος, απαιτεί από εσένα ΕΡΓΑΛΕΙΑ, ΤΕΧΝΙΚΕΣ και ΜΕΣΑ  που αποκτούνται σε βάθος χρόνου και μετά από κόπο. Εκτός και αν έχεις στο πλευρό σου ένα άλλο άτομο που μπορεί μέσα από τις γνώσεις του να σε καθοδηγήσει και να σε υποστηρίξει στην προσπάθειά σου αυτή. Φρόντισε, να είναι όμως άτομο, που πέτυχε το όνειρό του, άτομο που έφτασε στον στόχο του, άτομο πλούσιο σε γνώσεις και εμπειρίες για αυτό που εσένα ενδιαφέρει.

Αλλά , όσες δυσκολίες και αν συναντήσεις μπροστά σου….

Ποτέ μα ΠΟΤΕ…! Ποτέ μην σταματήσεις να κάνεις όνειρα!

Σε όποια ηλικία και αν βρίσκεσαι, είτε είσαι 30 ή 40 ή 50 ή 60 ή 70 ή 100 ή και ακόμα πιο πάνω, να μην σταματήσεις ΠΟΤΕ να κάνεις όνειρα!

Σε όποια κατάσταση και αν βρίσκεσαι σε οποιοδήποτε τομέα της ζωής σου, εργασιακά, οικονομικά, οικογενειακά!

Ακόμη και αν η υγεία σου δεν σε κάνει να χαμογελάς, εσύ φρόντισε να ονειρεύεσαι όλα αυτά που επιθυμείς, που αγαπάς, που προσδοκείς , που λαχταράς και θα χαμογελάσει ακόμη και η ψυχούλα σου!

Αν κάνεις μια μικρή έρευνα στο διαδίκτυο, θα διαπιστώσεις , χωρίς καμιά αμφιβολία  πως οι άνθρωποι με τις μεγαλύτερες δυσκολίες, έκαναν τα μεγαλύτερα όνειρα πραγματικότητα.

Δεν θέλω να πλατειάσω γράφοντάς σου ένα σωρό παραδείγματα!

Κάνε την έρευνά σου και θα καταλάβεις τι εννοώ!

 

ΜΑ..

Ότι και αν σου συμβαίνει στη ζωή σου, όποια και αν είναι η προσωπική σου κατάσταση, επαναλαμβάνω:

ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΠΟΤΕ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΕΣΑΙ!

 

Αλλά να κάνεις όνειρα και να τα μετατρέπεις σε στόχους.

Να κάνεις όνειρα και να σκέφτεσαι το πώς ,το τι και το πότε!

Να κάνεις όνειρα και να τα φαντάζεσαι συνεχώς να γίνονται πραγματικότητα!

 

Γιατί μπορείς να τα κάνεις πραγματικότητα!

Είναι ασύγκριτα όμορφο και δυνατό το συναίσθημα του να βλέπεις το όνειρό σου να γίνεται απτό δημιούργημα!

Και θέλω και ΕΣΥ να νιώσεις αυτό το συναίσθημα!

 

Ονειρέψου ΤΩΡΑ το όνειρό σου, χωρίς κανένα περιορισμό και φραγμό.

Ονειρέψου, έχοντας πίστη στον εαυτό σου και τις ικανότητές σου, και μοιράσου με τον εαυτό σου τα πιο ΤΡΕΛΑ σου όνειρα!

 

Γιατί μόνο αυτά μπορούν να σε κάνουν να νιώσεις  ΓΕΜΑΤΗ/ΟΣ, ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ/ΟΣ και ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ/ΟΣ.

 

Τα προσωπικά σου όνειρα, οι στόχοι σου , ο δικός σου σκοπός, θα σε βοηθήσουν να χαράξεις τον δικό σου δρόμο της δικιάς σου ευτυχίας!

 

Οδηγός: ΜΟΝΟ εσύ!

Μεταφορικά Μέσα: η πίστη στον εαυτό σου, η πίστη στο όνειρό σου, η δημιουργική σου τρέλα και η λαχτάρα να κάνεις το όνειρό σου πραγματικότητα!

Υποστηρικτικά Μέσα: γνώσεις, εργαλεία, τεχνικές που οδηγούν στην επιτυχία!

 

Και να είσαι σίγουρος πως κανένα εμπόδιο δεν θα μπορέσει να σε σταματήσει! Γιατί πολύ απλά, θα το αρπάζεις, θα μαθαίνεις από αυτό και θα το χρησιμοποιείς σαν σκαλοπάτι για να ανέβεις ένα σκαλί πιο ψηλά προς τον στόχο σου, όντας πιο έτοιμος, πιο σοφός και έχοντας περισσότερα εφόδια.

Γιατί τα εμπόδια, αν τα αφήσεις να σε διδάξουν μετατρέπονται άμεσα σε εφόδια!

Μου έχει τύχει, το έχω ζήσει και το ξέρω από πρώτο χέρι!

Όπως ξέρω από πρώτο χέρι πως ΠΟΤΕ δεν πρέπει να σταματήσεις να ονειρεύεσαι, ακόμη και αν οι άλλοι δεν πιστεύουν στα όνειρά σου!

 

Ο μόνος που χρειάζεται να πιστεύει, είσαι ΕΣΥ!

 

Ανυπομονώ τρελά, να μοιραστείς μαζί μου τα όνειρά σου!

Ανυπομονώ να διαβάσω το μέηλ σου και να νιώσω τον ενθουσιασμό σου και τη λαχτάρα σου για να κάνεις  τα δικά σου όνειρα πραγματικότητα!

 

Θα χαρώ να μου στείλεις για οτιδήποτε θες να μοιραστείς μαζί μου!
Θα χαρώ να μου στείλεις για οποιαδήποτε ερώτηση θες να μου κάνεις!


Και

ΕΠΙΣΗΣ

Θα χαρώ να μου στείλεις,
όπως χαίρομαι απίστευτα ΠΑΝΤΑ όταν παίρνω τέτοια μηνύματα,
να μου στείλεις τη ΔΙΚΗ σου προσωπική ιστορία επιτυχίας, 
εφόσον αξιοποιήσεις στο έπακρον τα προγράμματα και το υλικό μας.


Για να επισκεφτείς τα προγράμματα που είναι διαθέσιμα ΤΩΡΑ,
κάνε απλά κλικ ΕΔΩ!

 

 

Μαρία Λάμπρου

Συγγραφέας

Κλινική Υπνοθεραπεύτρια

Life Coach

Νευρογλωσσικός Προγραμματιστής

 

4 Νοε. 2019

Υποβολές από….τρίτους

Καθώς σπούδαζα Κλινική Υπνοθεραπεία και άρχισα να μαθαίνω τη δύναμη της υποβολής, αυτό που με συγκλόνισε ήταν η διαπίστωση πως ο καθένας από εμάς έχει δεχθεί αμέτρητες υποβολές από άλλους ανθρώπους στο περιβάλλον του, και το πιο πιθανόν να τις έχει αποδεχθεί ως τη μόνη πραγματικότητα.
Υποβάλλω: επιβάλλω ιδέες ή προτρέπω κάποιον σε ενέργειες με έμμεσο, κρυφό τρόπο.
Καθώς μεγαλώνουμε και ακούμε κρίσεις και επικρίσεις από τον κάθε τρίτο, βρισκόμαστε δυστυχώς σε «ευάλωτη» θέση, εάν δεν έχουμε αποκτήσει και κτίσει την αυτοπεποίθηση και την αυτοαξία μας.
Η μαμά, ο μπαμπάς, ο δάσκαλος, η δασκάλα, τα αδέρφια, οι φίλοι, ο ένας ή ο άλλος γνωστός μπορεί να μας <ρίξει> την υποβολή του και να μην το πάρουμε χαμπάρι. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχει πιθανότητα όλη τη μέρα να νιώθουμε δυσάρεστα και να μην γνωρίζουμε ούτε καν την αιτία, γιατί πολύ απλά η αρνητική υποβολή έχει συμβεί σε υποσυνείδητο επίπεδο.

Ας δούμε κάποια παραδείγματα:

  1. Ένα παιδί έρχεται στο σπίτι και δείχνει τον βαθμό του διαγωνίσματος των μαθηματικών στους γονείς του και είναι ένας πολύ χαμηλός βαθμός. Οι γονείς, χωρίς να ρωτήσουν το παιδί αν μελέτησε και χωρίς να κοιτάξουν καν το διαγώνισμα λένε στο παιδί: Δεν πειράζει, δεν τα «παίρνουν» όλοι τα μαθηματικά.

Σε αυτή την περίπτωση, οι γονείς έχουν δώσει το υποσυνείδητο μήνυμα στο παιδί πως υστερεί κάπου νοητικά και για αυτόν τον λόγο δεν μπορεί να πετύχει στα μαθηματικά. Επίσης, του έχουν δώσει το υποσυνείδητο μήνυμα της <ηττοπάθειας> και της παθητικότητας ως στοιχείο μιας φυσιολογικής συμπεριφοράς.  
 

  1. Μια γυναίκα αναφέρει στον σύντροφό της πως είναι πολύ κουρασμένη από τη δουλειά και πως ίσως θα ήταν καλύτερα το βράδυ που θα έχουν καλεσμένους να παραγγείλουν κάτι από <έξω>. Ο άντρας της αρνείται κατηγορηματικά και της λέει πως θα «βοηθήσει» και αυτός στην προετοιμασία και πως είναι ντροπή να καλούν κόσμο στο σπίτι για φαγητό και να παραγγέλνουν από έξω.

Σε αυτήν την περίπτωση, ο άντρας έχει προφανώς δεχθεί την αρνητική υποβολή από το δικό του οικογενειακό περιβάλλον πως ο εαυτός μας και η υγεία μας δεν είναι τόσο σημαντικά όσο αυτά που θα πει και θα πιστέψει για εμάς κάποιος άλλος. Επίσης, έχει δεχτεί την υποβολή πως η γυναίκα είναι αυτή που <πρέπει> να ασχολείται με το φαγητό στο σπίτι και ο άντρας απλά να βοηθάει όπου χρειάζεται. Δυστυχώς, ο άντρας μεταφέρει αυτές τις υποβολές και στην γυναίκα του και εκεί ξεκινούν σιγά σιγά οι συγκρούσεις γιατί είτε το βλέπουμε, είτε όχι, ο υγιής εαυτός μας ή είναι η προτεραιότητά μας από επιλογή ή γίνεται αναγκαστικά μετέπειτα γιατί δεν μας αφήνει άλλη επιλογή. Αν ο εαυτός μας έρχεται δεύτερος κάποια στιγμή αρρωσταίνει για να του δώσουμε επιτέλους τη σημασία και την αξία που χρειάζεται.
 

  1. Δυο φίλοι ή φίλες μιλάνε. Το ένα άτομο λέει το <πρόβλημά> του στο άλλο. Όταν πλέον το ένα άτομο έχει μιλήσει διεξοδικά για το πρόβλημα το άλλο άτομο του ασκεί την κριτική του και του λέει τι <πρέπει> να κάνει.

Σε αυτήν την περίπτωση, το δεύτερο άτομο, συνήθως στην προσπάθειά του να βοηθήσει , δίνει την αρνητική υποβολή στο πρώτο άτομο πως <η απάντηση > στο πρόβλημά του βρίσκεται έξω από αυτόν. Επίσης, πιθανότατα το πρώτο άτομο να έχει δεχθεί την αρνητική υποβολή στο παρελθόν πως οι <άλλοι> ξέρουν καλύτερα, πράγμα που υποδεικνύει και μια χαμηλή αυτοπεποίθηση. Σίγουρα, δεν είναι κακό να συμβουλευτούμε ή να συμβουλέψουμε ένα φίλο ή μια φίλη, ΟΜΩΣ εάν επιμένουμε στη συμβουλή μας και την μετατρέψουμε σε πρέπει, τότε χάνουμε τον σεβασμό μας προς τις ανάγκες και τη διαφορετικότητα του άλλου ατόμου.
 
Θα μπορούσα να γράψω άπειρα παραδείγματα αρνητικών υποβολών.
Θα μπορούσα να αναφερθώ και σε ένα σωρό διαφημίσεις που στοχεύουν μέσα από υποβολές να μας κάνουν να αισθανθούμε < ανεπαρκείς> για να αγοράσουμε ένα προϊόν που θα μας κάνει να αισθανθούμε «καλύτερα» και «καλύτεροι», αλλά είμαι σίγουρη πως ήδη το μυαλό σου έχει αρχίσει να σκέφτεται τα δικά του παραδείγματα.
 
Δεν είσαι υποχρεωμένος να δέχεσαι τις υποβολές των τρίτων. Έχεις κάθε δικαίωμα να έχεις τα δικά σου <πιστεύω> και την δική σου κριτική σκέψη.
Έχεις την ευθύνη αλλά και την επιλογή για το τι θα πιστέψεις, μόνο εάν αποδεχθείς και συνειδητοποιήσεις πως ΕΣΥ επιτρέπεις σε άλλους να σε επηρεάζουν με αρνητικές υποβολές.
Ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει, αλλά και ο καθένας μπορεί να πιστεύει ότι θέλει.
Και εφόσον τα πιστεύω μας καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό τη στάση μας και τη συμπεριφορά μας στη ζωή μας, φρόντισε να είναι θετικά και υποστηρικτικά για εσένα.
Δεν είναι τυχαίο που λέγεται ότι <Αυτό που πιστεύουμε για εμάς, αυτό είμαστε>.
Δεν χρειάζεται να πιστεύεις για εσένα αυτά που σου έμαθαν οι άλλοι να πιστεύεις αν δεν το επιθυμείς.
Μπορείς να επιλέξεις τα πιστεύω σου, αρχίζοντας από σήμερα κιόλας!

Η υπνοθεραπεία, είναι ένας δυναμικός τρόπος για να δώσεις νέες θετικές και υποστηρικτικές υποβολές στον εαυτό σου!

Τα ηχητικά ύπνωσης μπορούν να αφορούν οποιοδήποτε θέμα , από διαχείριση βάρους, χαμηλή αυτοεκτίμηση, άγχος εξετάσεων και άλλα πολλά. Μπορούν να δημιουργηθούν αποκλειστικά για εσένα και το θέμα που σε απασχολεί, έτσι ώστε να σου μεταφέρουν τις θετικές και υποστηρικτικές υποβολές που χρειάζεσαι. 

Εάν θες να μάθεις περισσότερα για το θέμα αυτό, μη διστάσεις να με ρωτήσεις!

16 Οκτ. 2019

Συντονίσου με την «ανώτερη» μορφή ενέργειας.

 Την αυθεντική αγάπη.

 

Επέτρεψε στον εαυτό σου να βιώσει αυτό το δώρο. Επέτρεψε στον εαυτό σου να βιώσει το συναίσθημα της αυθεντικής αγάπης. Μιας αγάπης που δεν γνωρίζει εγωισμούς. Μιας αγάπης αυτόφωτης, εσωτερικής, πηγαίας. Μιας αγάπης που σε ανεβάζει πνευματικά και σου χαρίζει ένα αίσθημα απέραντης ελευθερίας και δύναμης. Γιατί η αγάπη είναι δύναμη. Κινητήριος δύναμη. Η μεγαλύτερη κινητήριος δύναμη απ’ όλες τις δυνάμεις. Η αγάπη είναι η δύναμη που μας κινητοποιεί στο να εξελιχθούμε ποιοτικά και να γίνουμε ανώτερα πνευματικά όντα.

 

Η αυθεντική αγάπη είναι δύναμη και προσωπική επιλογή.

Μπορείς και εσύ.  Μπορεί και ο καθένας μας να τη βιώσει.

 

ΟΜΩΣ…

Πώς μπορεί να συμβεί αυτό;

 

Η απάντηση είναι απλή στα λόγια.

Και όσο απλή είναι και στα λόγια, είναι και στην πράξη.

Δώσε , λοιπόν, προσοχή.

 

Όταν νιώσεις αγάπη για μια άλλη ύπαρξη, οποιασδήποτε μορφής και ηλικίας, να το χαρείς!

Νιώσε αυτήν την αγάπη σε κάθε σου κύτταρο.

Μην προσπαθήσεις να την περιορίσεις. Μην την απαρνηθείς.

Αντιθέτως, καλωσόρισέ την. Και χάρου την.

Δέξου την σαν το μεγαλύτερο δώρο.

Γιατί είναι το μεγαλύτερο δώρο.

Είναι το πιο πλούσιο και υπέροχο συναίσθημα.

Ζήσε το. Ζήσε το για εσένα.

Και όταν αυτήν σου την αγάπη αποφασίσεις να την μετουσιώσεις σε πράξη, κάνε το.

Κάνε το όμως για εσένα.

Κάνε το γιατί το επιθυμείς, ολόψυχα. Κάνε το χωρίς να ζητήσεις ανταλλάγματα.

Πρόσφερε την αγάπη σου, εκεί που επιθυμείς, επειδή πραγματικά το θες, χωρίς να έχεις υπόψη σου κάποια κρυφή ατζέντα.

 

Πρόσφερε την αγάπη σου ΜΟΝΟ όταν το θες. Και ΜΟΝΟ σε όποιον θες. Και κάνε το ΜΟΝΟ επειδή το θες.

Συντονίσου με την πιο ισχυρή μορφή ενέργειας, αυτής της αυθεντικής αγάπης.

Και πίστεψε με.

Δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν εκτιμά την αυθεντική αγάπη.

Είναι το μεγαλύτερο δώρο που μπορεί κάποιος να δεχθεί αλλά και να πάρει.

Είναι το μεγαλύτερο δώρο που μπορεί κάποιος να βιώσει.

 

Σκέψου για λίγο.

Σκέψου.. Να σου προσφέρει αγάπη ένας άνθρωπος, χωρίς να κάνεις κάποια προσπάθεια για να την κερδίσεις.

Σκέψου. Να σου προσφέρει αγάπη ένας άνθρωπος και να βλέπεις και να αισθάνεσαι πως ίσως αυτό που κάνει το χαίρεται πιο πολύ και από εσένα.

Σκέψου. Να σου προσφέρει αγάπη ένας άνθρωπος, χωρίς κανένα απολύτως αντάλλαγμα.

Πώς θα ένιωθες εσύ αν κάποιος σου πρόσφερε απλόχερα και με ευγνωμοσύνη την αγάπη του;

Μια αγάπη αυτόφωτη. Μια αγάπη που δεν ζητά. Μια αγάπη που δίνεται σαν δώρο, από έναν άνθρωπο που αγαπά και εκτιμά ότι αυτό που νιώθει είναι το μεγαλύτερο δώρο.

Και το δίνει όταν θέλει και όπου θέλει.

Ίσως να ένιωθες μια απέραντη ευγνωμοσύνη. Ίσως να είχες μια ευχάριστη περιέργεια για το πώς γίνεται να συμπεριφέρεται κάποιος με αυτόν τον τρόπο.

Αυτή είναι μια καλή αρχή. Μια καλή αρχή για να γνωρίσεις και εσύ την αυθεντική αγάπη και να συντονιστείς μαζί της.

Δεν χρειάζεται να το ψάξεις πολύ.

Όταν ξεκινήσεις να την εξασκείς, θα καταλάβεις και εσύ πως είναι ένα ανεκτίμητο ΔΩΡΟ.

 

Να είναι όμως ελεύθερη.

Γιατί η αγάπη αν δεν είναι ελεύθερη, δεν είναι αυθεντική.

Η αυθεντική αγάπη είναι προσωπική επιλογή και δύναμη.

Και ακόμη και αν νιώσεις πως δεν υπάρχει ανταπόκριση στην αγάπη αυτή, να ξέρεις πως θα εκτιμηθεί.

Κι ακόμη και αν δεν λάβεις την εκτίμηση.

Να ξέρεις πως εκτός από τον εαυτό σου, έκανες και σε κάποιον άλλο  το «μεγαλύτερο» δώρο.

Και όταν μπορείς να το κάνεις αυτό, να ξέρεις πως είσαι ένα απ’ τα άτομα που έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τον κόσμο προς το καλύτερο.

ΓΙΑΤΙ..

Η «αυθεντική» αγάπη φωτίζει τις ψυχές των ανθρώπων και αυξάνεται και πολλαπλασιάζεται κάθε φορά που προσφέρεται. Δεν μοιράζεται. Απλώνεται σε τεράστια μήκη, αλλά ποτέ δεν χάνεται. Είναι η ανώτερη ενέργεια. ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ.

Μαρία Λάμπρου

Κλινική Υπνοθεραπεύτρια

Life Coach

Νευρογλωσσικός προγραμματιστής

 

14 Οκτ. 2019

 

Εσύ τι κάνεις;

Τι κάνεις για να ξεφύγεις από τον καθωσπρεπισμό της καθημερινότητάς σου;

Ξέρω πως είναι εύκολο κάποιος να δίνει συμβουλές.

Ξέρω πως διαβάζεις ίσως και καθημερινά  άρθρα αυτοβελτίωσης και πως πιθανόν να σου φαίνονται πολύ όμορφα αυτά που διαβάζεις.

Αν όμως στο πίσω μέρος του μυαλού σου υπάρχουν οι φράσεις: < Όλα αυτά φαίνονται πολύ καλά για να είναι αληθινά.> ή <Εγώ δεν έχω χρόνο για τέτοια.> ή < Υπάρχουν τόσα άλλα πράγματα που πρέπει να κάνω και δεν έχω χρόνο για δικά μου όνειρα ..> ή < Εγώ είμαι αναγκασμένος να ζω αυτή τη δύσκολη ζωή> κ.ο.κ

ΤΟΤΕ

Οφείλω να σου πω πως ΝΑΙ.

Η ζωή γίνεται σκληρή και δύσκολη πολλές φορές.

Οι απαιτήσεις τις καθημερινότητας δεν είναι ελάχιστες.

Οι επιλογές μας και οι συμπεριφορές μας έχουν συνέπειες.

ΑΛΛΑ..

Αν δεν κοιτάξεις τον εαυτό σου, αν δεν νοιαστείς εσύ πρώτα για τον εαυτό σου, τότε κανένας άλλος δεν θα το κάνει για εσένα.

Είναι επιτακτική ανάγκη για το δικό σου καλό, αλλά και το καλό των ανθρώπων που είναι κοντά σου, να αρχίσεις να έρχεσαι σε επαφή με την πιο ιδιαίτερη και ξεχωριστή πλευρά του εαυτού σου.

 

Ξέρεις ποια είναι αυτή;

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΟΥ ΠΛΕΥΡΑ!

Αυτή σου η πλευρά που κρύβει μέσα της όλη τη μαγεία της μοναδικότητάς σου!

Αν εσύ είσαι ένα απ’ τα άτομα που είναι καθημερινά σε επαφή με τη δημιουργική τους πλευρά, τότε ΜΠΡΑΒΟ σου!

Γνωρίζεις ήδη πολύ καλά πόση ευτυχία και χαρά υπάρχει μέσα μας όταν κρατάμε ζωντανή και εξελισσόμενη τη δημιουργική μας πλευρά.

Αν δεν είσαι σίγουρος, τότε, διερωτήσου.

Τι κάνεις για να ξεφύγεις από τον καθωσπρεπισμό της καθημερινότητάς σου;

Τι κάνεις για να νιώσεις ζωντανός, ελεύθερος, δημιουργικός;

Πού εναποθέτεις την αστείρευτη δημιουργική σου τρέλα;

Μην μου πεις ΤΙΠΟΤΑ.

Μην μου πεις πως η ζωή σου είναι μια ακολουθία των <πρέπει>, ή μια προσπάθεια του να είσαι σωστός.

Κάτι θα κάνεις και για εσένα.

Κάτι θα κάνεις για το πνεύμα σου και τη ψυχή σου.

Κάτι θα υπάρχει που θα σε κάνει να νιώθεις ελεύθερος.

Εγώ διαβάζω και γράφω. Αυτή η λυτρωτική εμπειρία μου οξύνει το πνεύμα, με απελευθερώνει από όλα τα περιοριστικά πνευματικά δεσμά της εποχής μας.

Αυτή η λυτρωτική εμπειρία με βοηθάει να βλέπω τον κόσμο πολύπλευρα, να αντιλαμβάνομαι την πραγματικότητα από πολλές και διαφορετικές οπτικές γωνίες.

Αυτό δεν είναι μια μορφή ελευθερίας;

Πες μου τώρα ΕΣΥ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ….;

Θα ήθελα πολύ να μοιραστείς αυτήν την πληροφορία μαζί μου.

Αν θεωρείς πως δεν κάνεις ΤΙΠΟΤΑ, πάλι στείλε μου.

Γιατί, να ξέρεις, το ΤΙΠΟΤΑ είναι η αρχή για ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

 

Μαρία Λάμπρου

Κλινική Υπνοθεραπεύτρια

Life Coach

Νευρογλωσσικός προγραμματιστής