LIFE COACHING

LIFE COACHING

Ποιος είναι ο σκοπός μου ως Life Coach;

Ο σκοπός μου είναι να βοηθήσω τα άτομα να γνωρίσουν τον εαυτό τους, να ανακαλύψουν τις ανάγκες τους, τις αξίες τους και τις πεποιθήσεις τους , έτσι ώστε να αποφασίσουν και να  κάνουν τις απαραίτητες αλλαγές για να ζήσουν τη ζωή τους όπως πραγματικά επιθυμούν. Στόχος μου είναι τα άτομα να πάρουν γνώσεις και να κάνουν συνειδητοποιήσεις όσον αφορά τον εαυτό τους , τις δυνάμεις τους , την αυθεντικότητά τους, τη μοναδικότητά τους, την ευελιξία τους, με απώτερο σκοπό τη δημιουργία μιας ποιοτικής ζωής με βαθύτερο νόημα. Στόχος μου είναι το άτομο να ανακαλύψει τις ικανότητες και τα ταλέντα του και να ζήσει τη ζωή του στο ψηλότερο δυνατό επίπεδο ευτυχίας και πληρότητας.

Πώς θα εργαστούμε για την επιτυχία;

Κάτω από μια σχέση ασφάλειας, εμπιστοσύνης και σεβασμού, δημιουργούμε ένα σχέδιο δράσης, ένα πλάνο ζωής, με στρατηγικές προς την επιτυχία προς ένα συγκεκριμένο στόχο ή αποτέλεσμα. Στις συνεδρίες δίνονται γνώσεις και αξιοποιούνται εργαλεία και τεχνικές. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο πελάτης να επαναπρογραμματίσει το μυαλό του θετικά και αποτελεσματικά για τον ίδιο και να απελευθερωθεί από υποσυνείδητα προγράμματα που δεν τον εξυπηρετούν. Οι ερωτήσεις που γίνονται στον πελάτη τον φέρνουν σε επικοινωνία με τον βαθύτερο εαυτό του και τα πιστεύω του. Εκεί βρίσκεται συνήθως η ρίζα κάθε προβλήματος, κάθε δυσκολίας και κάθε εμποδίου. Μέσα από ερωταπαντήσεις και προβληματισμούς τα δυσλειτουργικά και αναποτελεσματικά πιστεύω σπάζουν και παίρνουν τη θέση τους άλλα, τα οποία είναι θετικά και υποστηρίζουν την επιτυχία του ατόμου. Επικεντρωνόμαστε στις αξίες της ζωής του ατόμου και βήμα βήμα, δημιουργούμε τη μεγάλη εικόνα, το πραγματικά επιθυμητό αποτέλεσμα. Παράλληλα, ξεκινά και η δράση από μέρους του πελάτη, η οποία είναι μια υπέροχη διαδικασία προσωπικής ανάπτυξης και νοητικής και πνευματικής εξέλιξης. Ο δρόμος προς την αλλαγή και τη βελτίωση τόσο του εαυτού, όσο και της ζωής του ατόμου προϋποθέτει αποφασιστικότητα και διάθεση για μάθηση. Δεν υπόσχομαι άμεση επιτυχία σε καμία περίπτωση. Δεν υπάρχει εύκολη συνταγή. Υπάρχει αφοσίωση, δράση, επιμονή και υπομονή. Σίγουρα το άτομο θα κινηθεί ανοδικά αν όχι σε όλους, σε πολλούς τομείς της ζωής του. Τα αποτελέσματα γίνονται αντιληπτά από τον πελάτη από τις πρώτες κιόλας συνεδρίες, γιατί ακόμη και μια μικρή αλλαγή στον τρόπο που σκέφτεται κάποιος, μπορεί να σηματοδοτήσει μια μεγάλη αλλαγή στη συμπεριφορά του και κατ΄επέκταση στην ποιότητα της ζωής του.

Ποια είναι κάποια από τα βασικά μου πιστεύω ως Life Coach;

-Όλοι είναι υπεύθυνοι για το πώς χρησιμοποιούν το μυαλό τους αλλά και για τα αποτελέσματα που έχουν.

- Αν δεν πάρεις τις αποφάσεις σου για το πώς θα ζήσεις τη ζωή σου, τότε σίγουρα κάποιοι άλλοι θα το κάνουν για σένα.

-Οι άνθρωποι έχουν ήδη τους περισσότερους πόρους που χρειάζονται για να οδηγηθούν στην επιτυχία.

-Δεν υπάρχει καμιά αποτυχία, μόνο ανατροφοδότηση.

-Το μυαλό και το σώμα αλληλοσυνδέονται και αλληλοεπηρεάζονται.

-Αν δεν επιλέξεις συνειδητά ποιος θέλεις να είσαι, τότε θα είσαι απλά το προϊόν του προγραμματισμού που δέχτηκες  από τον περίγυρό σου σε ηλικία 0-7 ετών.

-Η σχέση με τον εαυτό είναι η σημαντικότερη σχέση της ζωής μας και είναι αυτή που καθορίζει την ποιότητα όλων των άλλων σχέσεων.

-Η αγάπη είναι η μεγαλύτερη δύναμη και μπορεί να υπερπηδήσει κάθε εμπόδιο.

-Εάν πιστεύεις πως μπορείς, έχεις δίκαιο, αν πιστεύεις πως δεν μπορείς, πάλι δίκαιο έχεις.

- Η μεγαλύτερη ελευθερία είναι να μπορείς να είσαι ο εαυτός σου.

Η δική μου Φιλοσοφία …

Γεννιόμαστε έχοντας στη διάθεσή μας ένα αστείρευτο δυναμικό. Είμαστε όμως όντα που μαθαίνουμε από τους άλλους και αυτό λειτουργεί θετικά αλλά και αρνητικά. Μαθαίνουμε διάφορες σκέψεις, συναισθήματα, συμπεριφορές. Διαμορφώνουμε αντιλήψεις και πεποιθήσεις. Χτίζουμε προσδοκίες όσο αφορά τη ζωή και το νόημά της. Ο περίγυρός μας δεν είναι ποτέ ιδανικός. Από αυτόν απορροφούμε λίγα εώς πολλά αρνητικά υποσυνείδητα προγράμματα από τη πολύ νεαρή παιδική ηλικία. Υιοθετούμε πιστεύω, αντιδράσεις, σκέψεις, συναισθήματα, προγράμματα αλλά όχι κατ επιλογή. Και η ζωή προχωρά…..και φθάνει η κρίσιμη στιγμή σε μια κάπως ώριμη ηλικία και ο καθένας ρωτά τον εαυτό του: <Είμαι ευτυχισμένος;>  και ακόμη και αν δεν νιώθει ευτυχισμένος προσπαθεί να πείσει τον εαυτό του πως σίγουρα πρέπει να είναι. Αφού τηρά όλα τα κοινωνικά στερεότυπα…υγεία έχει, οικογένεια έχει, λεφτά έχει, φίλους έχει… άρα.. σίγουρα είναι. Και όμως, κάτι βαθιά μέσα του, του λέει πως κάτι λείπει. Και όντως λείπει.. Ο Εαυτός του. Η σύνδεση με τον εαυτό. Η σύνδεση με τις αληθινές ανάγκες του ατόμου. Η επικοινωνία με το βαθύτερο εγώ. Το δικαίωμα της επιλογής. Και κάπου χαμένος μέσα στο χάος της κοινής λογικής και της δικής σου αλήθειας διαλέγεις το δρόμο που θα ακολουθήσεις. Τον εύκολο, τον γνωστό, τον ασφαλή, τον πολυπερπατημένο; Ή τον σκοτεινό, τον άγνωστο, όπου κανένας άλλος δεν έχει ποτέ βρεθεί; Ένα δρόμο αποκλειστικά δικό σου! Η απόφαση είναι καθαρά δική σου υπόθεση.

Ο κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να χαράξει το δικό του δρόμο στη ζωή.

Προσωπικά…

Ελπίζω σε ένα κόσμο όπου ο κάθε άνθρωπος θα ζει ευτυχισμένος, σε αρμονία με τον εσωτερικό του εαυτό.

Ελπίζω σε ένα κόσμο όπου η ελευθερία, η ευτυχία και η αγάπη θα ξεκινούν από τον άνθρωπο και θα τελειώνουν στον άνθρωπο.

Ελπίζω σε ένα κόσμο όπου η πνευματικότητα των ατόμων θα δίνει ποιότητα, βαθύτερο νόημα και σκοπό στη ζωή τους.

Αλλά δεν ελπίζω μόνο…ταυτόχρονα δρω.

Η κάθε μου πράξη που συνεισφέρει στη δημιουργία ενός τέτοιου κόσμου με κάνει να αισθάνομαι εσωτερική ευτυχία και πληρότητα. Αναγνωρίζω τη θεϊκή και άπειρη ενέργεια και δύναμη που έχω στη διάθεση μου και την δέχομαι με τεράστια ευγνωμοσύνη.

Εύχομαι να αντιληφθείς τη δική σου δύναμη,  να αναλάβεις την ευθύνη της προσωπικής σου ευτυχίας, και να γίνεις έτσι κι εσύ με τον τρόπο σου ένα κομμάτι σε αυτή τη νέα υποσυνείδητα καθολικά ποθητή πραγματικότητα.

 Είσαι έτοιμος-η να κάνεις το πρώτο βήμα για να ζήσεις τη ζωή που πραγματικά σου αξίζει;

Φαντάσου τον  εαυτό σου να απολαμβάνει τη ζωή και να αισθάνεται ευτυχία και πληρότητα!

Φαντάσου τον εαυτό σου να πετυχαινει τα πιο τρελά του όνειρα!

Ίσως αυτά που θεωρείς τρελά όνειρα, κάποια στιγμή να γίνουν η πραγματικότητά σου.

Είσαι έτοιμος να γεμίσεις τη ζωή σου με δονήσεις ευτυχίας, χαράς, δύναμης, αγάπης , ευεξίας, δημιουργικότητας και έρωτα;

Κάνε το πρώτο βήμα και στείλε μήνυμα!

mindset.c.h@gmail.com

Τελευταία σχόλια

15.11 | 13:29

Έχω απαιτητική καθημερινότητα και ο συνδυασμός των ηχητικών εσωτερικής ενδυνάμωσης και ηρεμίας με βοήθησαν να γίνω πιο ήρεμος άνθρωπος. Μεγάλο εύγε για τα προϊόντα σας.

24.08 | 10:56

Τα ηχητικά ύπνωσης με έχουν βοηθήσει στο να αισθάνομαι καλύτερα με τον εαυτό μου σε σημαντικό βαθμό. Σας ευχαριστώ πολύ.

27.07 | 17:12

Έχω πάρει όλα σου τα ηχητικά! Έχω ξετρελαθεί! Με βοήθησαν πολύ και με βοηθάνε! Ανυπομονώ να φτιάξεις κι άλλα….!

25.07 | 07:33

16 κιλά έφυγαν…. Σε υπερευχαριστω!!!! Ούτε και εγώ δεν το πιστεύω. Άλλαξε η ζωή μου!

Κοινοποίηση σελίδας