Επιπλέον Άρθρα

28 Ιαν. 2019

Θέλω να μοιραστώ μαζί σου ένα μυστικό.

Ένα μυστικό που είναι απαραίτητο να γνωρίζεις προτού μπεις στη διαδικασία να δοκιμάσεις να μπεις σε ύπνωση.

Γιατί αν προσπαθήσεις να μπεις σε ύπνωση,  χωρίς πρώτα να έχεις εις γνώση σου αυτήν την τόσο ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ , υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να μην επωφεληθείς από ΟΛΑ τα ευεργετικά οφέλη της ύπνωσης.

Γιατί, πραγματικά, η διαδικασία της ύπνωσης έχει τοοοόσα πολλά θετικά να σου προσφέρει και είναι πραγματικά πολύ κρίμα, να μην αξιοποιήσεις στο μέγιστο τη δυναμική αυτού του επιστημονικά τεκμηριωμένου εργαλείου.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΥΠΝΩΣΗ ΤΟΣΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ;

Και τώρα δώσε προσοχή!

Γιατί η απάντηση , ίσως να μην είναι αυτή που υποθέτεις ή περιμένεις.

Αυτό που κάνει την ύπνωση τόσο αποτελεσματική ή μάλλον ας πούμε καλύτερα, αυτό που μπορεί να κάνει την ύπνωση τόσο αποτελεσματική, έτσι ώστε να φέρει θαυμαστά αποτελέσματα στη ζωή του ατόμου, θαυμαστά αποτελέσματα στις σκέψεις του, στην συμπεριφορά του και τα συναισθήματά του..

Αυτός ο πολύ σημαντικός παράγοντας που κάνει την ύπνωση αποτελεσματική και επιτυχημένη, δεν είναι άλλος από τον ΙΔΙΟ ΣΟΥ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ.

Άρα, η επιτυχία της ύπνωσης, που στην ουσία είναι ΠΑΝΤΟΤΕ αυτούπνωση, γιατί το ίδιο το άτομο επιτρέπει στον εαυτό του να αφεθεί, να χαλαρώσει και να μπει σε ύπνωση, εξαρτάται στον μεγαλύτερο βαθμό από ΕΣΕΝΑ!

ΕΣΥ είσαι λοιπόν το μυστικό της επιτυχίας της ύπνωσης.

Και αυτό το γράφω και το υπογραμμίζω!

Είναι σημαντικό να γνωρίζεις πως στην ύπνωση τη μεγαλύτερη δύναμη την έχεις εσύ πάνω στον εαυτό σου.

Εσύ είσαι αυτός που θα επιλέξει να μπει σε ύπνωση.

Εσύ είσαι αυτός που θα επιτρέψεις στον εαυτό σου να αφεθεί.

Εσύ είσαι αυτός που θα επιτρέψεις στον εαυτό σου να μπει σε κατάσταση <έκστασης>. Σε μια κατάσταση κατά την οποία το πανίσχυρο υποσυνείδητο μέρος του μυαλού σου είναι ενεργό , σε μια κατάσταση μιας διαφορετικής συνειδητότητας  κατά την οποία μπορούν να συμβούν βαθιές εσωτερικές αλλαγές.

Αλλαγές που αρχικά συνειδητά να μην αντιλαμβάνεσαι.

Αλλαγές που διαπιστώνεις αργότερα, όταν αρχίζεις να βρίσκεις τον εαυτό σου να σκέφτεται, να νιώθει και να δρα διαφορετικά.

Γιατί κατά τη διάρκεια της ύπνωσης, το υποσυνείδητο μέρος του μυαλού είναι ιδιαίτερα ΔΕΚΤΙΚΟ σε νέες εισηγήσεις και υποβολές.

Σκεφτείτε τι θα γινόταν αν μπορούσατε να δώσετε νέες ,θετικές και αποτελεσματικές εντολές στο υποσυνείδητο μέρος του μυαλού σας.

Χωρίς πίεση, χωρίς προσπάθεια, θα αρχίζατε να βλέπετε αλλαγές, τόσο σε εσάς, όσο και στη ζωή σας.

Η κατάσταση της αυτούπνωσης είναι μια κατάσταση διαλογισμού.

Είναι μια κατάσταση πνευματικής ανάπτυξης.

Είναι μια κατάσταση κατά την οποία το σώμα και το μυαλό συντονίζονται και λειτουργούν αρμονικά.

Και όσο περισσότερο εξασκείσαι να μπαίνεις σε αυτή την κατάσταση μέσα από τα ηχητικά, τόσο περισσότερο θα δυναμώνεις, αν θες να πούμε τον μυ της ύπνωσης και τόσο πιο εύκολα θα μπορείς να μπαίνεις σε ύπνωση.

Και θα φτάσει κάποια στιγμή που θα μπορείς μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα να μπαίνεις σε ύπνωση.

Θα μπορείς μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα να χαλαρώνεις τόσο πολύ, έτσι ώστε να αισθάνεσαι μέσα σου ένα βαθύ αίσθημα γαλήνης και ηρεμίας.

Αλλά αυτό χρειάζεται εξάσκηση.

Χρειάζεται το άτομο να μην ανήκει στην κατηγορία των ανθρώπων που θέλουν να αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα μέσα από τον περιοριστικό φακό που τους έμαθαν οι άλλοι.

Χρειάζεται το άτομο να μην αρνείται το μεγαλείο της ανθρώπινης νόησης.

Χρειάζεται το άτομο να πιστεύει στις εσωτερικές του δυνάμεις και να θέλει να τις ανακαλύψει.

Χρειάζεται το άτομο να πιστεύει σε κάτι περισσότερο από αυτό που τώρα αντιλαμβάνεται πως είναι

 και

Χρειάζεται το άτομο να ΘΕΛΕΙ  πραγματικά να κάνει θετικές αλλαγές στη ζωή του.

Τι σε εμποδίζει λοιπόν, από το να δοκιμάσεις τον εαυτό σου σε κάτι καινούριο;

Τι σε εμποδίζει από το να προσφέρεις στον εαυτό σου ένα νέο εργαλείο προσωπικής ανάπτυξης και βελτίωσης;

Certified Hypnotherapist , Life Coach and NLP Master Practitioner

Maria L. Georgiou

Για οποιαδήποτε άλλη ερώτηση  θα χαρώ να επικοινωνήσετε μαζί μου.

 Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: mindset.c.h@gmail.com

Τηλ. Επικ. 99485902

 

4 Νοε. 2018

Σχέσεις..ουσιαστικές!

Πολλοί είναι οι άνθρωποι που θεωρούν πως οι ουσιαστικές, οι όμορφες, οι στενές , οι αληθινές σχέσεις,  είναι δύσκολες….και η πραγματικότητα είναι πως δεν έχουν και άδικο! Δεν είναι εύκολο πράγμα οι σχέσεις των ανθρώπων. Φιλικές, συγγενικές, συζυγικές, ερωτικές. Υπάρχει ένα πολύ σημαντικό προαπαιτούμενο ανάμεσα σε άλλα, που εάν δεν το πληρούν τα άτομα που συγκροτούν ή αναπτύσσουν μια σχέση, τότε η σχέση δύσκολα θα ευημερήσει, θα εξελιχθεί και θα δώσει καρπούς, χαρά, οικειότητα, κατανόηση, αγάπη , εμπιστοσύνη, εκτίμηση, καρπούς που μόνο μια αληθινή και ουσιαστική σχέση μπορεί να προσφέρει.

Αυτό το σημαντικό προαπαιτούμενο δεν είναι άλλο από την ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ και την ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΤΗΤΑ. Τα γράφω μαζί γιατί θεωρώ πως οι δύο αυτές αξίες είναι όψεις του ίδιου νομίσματος. Είμαι ειλικρινής με τους άλλους , όταν είμαι πρώτα ειλικρινής με τον εαυτό μου. Και όταν είμαι ειλικρινής με τον εαυτό μου, μπορώ έπειτα να είμαι και αυθεντικός.

Η ειλικρίνεια και η αυθεντικότητα ξεκινoύν πρώτα από εμάς. Αναγνωρίζοντας τη σημαντικότητα του να είμαι ειλικρινής και αυθεντικός με τον εαυτό μου και με τους άλλους, είναι το πρώτο βήμα που οφείλω να κάνω, εάν αυτό που επιθυμώ είναι να βελτιώσω τις σχέσεις μου με τους σημαντικούς ανθρώπους στη ζωή μου. Εδώ ελπίζω να μην χρειάζεται να υπενθυμίσω σε όλους μας, πως ο πιο σημαντικός άνθρωπος στη ζωή του καθενός δεν είναι άλλος από τον ίδιο του τον εαυτό. Πόσο ειλικρινής είναι κανείς με τα θέλω του, τις επιθυμίες του, τους στόχους και τα όνειρά του; Πόσο ειλικρινής είναι κανείς με τα συναισθήματά του;

Πολλές φορές οι άνθρωποι δεν κάθονται καν να ακούσουν τις σκέψεις τους και τα συναισθήματά τους. Πολλές φορές δεν ψάχνουν μέσα τους να ανακαλύψουν τα θέλω τους, τις ανάγκες τους και τις επιθυμίες τους. Πολλές φορές οι άνθρωποι κάνουν τα πάντα για να είναι απασχολημένοι, να είναι με κόσμο, να είναι με όλους τους άλλους και ξεχνούν πως αυτός που χρειάζεται περισσότερο την προσοχή τους είναι ο ίδιος τους ο εαυτός. Η αποσύνδεση από τον εαυτό δεν οδηγεί σε όμορφες και ουσιαστικές σχέσεις. Καμία σχέση χωρίς ειλικρίνεια και αυθεντικότητα δεν μπορεί να είναι ουσιαστική και όμορφη. Και πραγματικά δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από μια στενή σχέση μεταξύ δύο ανθρώπων που να είναι αληθινοί, ειλικρινείς, να είναι ο εαυτός τους.

Ξεκινώντας λοιπόν μια νέα σχέση, είναι ωφέλιμο και για εμάς και για τον άλλον που έχουμε απέναντί μας να είμαστε ειλικρινείς. Να επικοινωνούμε τις σκέψεις μας, τα συναισθήματά μας, τα θέλω μας και ότι άλλο θεωρούμε και νιώθουμε πως θέλουμε να μοιραστούμε με τον νέο άνθρωπο στη ζωή μας.

Το ξέρω πως αυτά ακούγονται πολύ όμορφα και δεν συμβαίνουν και τόσο συχνά. Το ξέρω πως αρκετοί άνθρωποι προτιμούν να λένε άλλα από αυτά που νιώθουν και σκέφτονται. Γιατί όμως να συμβαίνει αυτό;

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι η εξής: Οι άνθρωποι προτιμούν να κρύβουν τις σκέψεις τους και τα συναισθήματά τους, προτιμούν να μην είναι ειλικρινείς με τον εαυτό τους και τους άλλους γιατί πολύ απλά υπάρχει μέσα τους ένας πολύ μεγάλος φόβος. Ο ΦΟΒΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΡΡΙΨΗΣ.

Δεν είναι εύκολο πράγμα η απόρριψη, και ο άνθρωπος έχει μεγάλη ανάγκη την αποδοχή. Αλλά διερωτήσου για λίγο. « Τι να την κάνεις την αποδοχή από τους άλλους αν καθημερινά εσύ ο ίδιος απορρίπτεις τον εαυτό σου;» «Τι χαρά και ευτυχία μπορεί να σου προσφέρει αυτή η ψευτοαποδοχή;»

Ο χρόνος σου είναι πολύτιμος. Ο χρόνος για όλους είναι πολύτιμος. Η ψευτοαποδοχή μόνο ψευτοχαρά και ψευτοευτυχία μπορεί να σου προσφέρει. Αν είσαι ευχαριστημένος με αυτά μείνε σε αυτά. Αν όχι, τότε υπάρχει κάτι που μπορείς να κάνεις.

Μπορείς για αρχή να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου. Να του κάνεις ερωτήσεις και να περιμένεις τις δικές σου απαντήσεις. Μπορείς την επόμενη φορά που θα γνωρίσεις έναν άνθρωπο που σε ενδιαφέρει, να είσαι ειλικρινής και αυθεντικός, και αυτό να το κάνεις ακόμη και αν υπάρχει μέσα σου ο φόβος της απόρριψης γιατί αυτός ο φόβος δεν είναι φόβος που φεύγει, είναι φόβος που πάντα υπάρχει μέσα μας αλλά μαθαίνουμε να ζούμε με αυτόν.

Να είσαι λοιπόν ειλικρινής και αυθεντικός γιατί με αυτή σου τη στάση μόνο κερδισμένος μπορείς να βγεις. Ή θα δημιουργήσεις μια ουσιαστική, όμορφη, στενή , μοναδική και αληθινή σχέση με έναν άνθρωπο. Ή θα κερδίσεις χρόνο, πολύτιμο χρόνο γιατί πολύ απλά δεν θα αναλώνεσαι και δεν θα σπαταλάς την ενέργειά σου σε ανθρώπους που δεν σου ταιριάζουν.

Μην δειλιάσεις και κατά συνέπεια να υποκριθείς πως είσαι κάποιος άλλος ή κάτι άλλο από αυτό που είσαι μόνο και μόνο για να καλύψεις την ανάγκη της αποδοχής με μια ψευτοαποδοχή. Γιατί σε βάθος χρόνου σίγουρα θα το μετανιώσεις. Σε βάθος χρόνου, οι μάσκες πάντα πέφτουν και κάτι τέτοιες σχέσεις διαλύονται και δημιουργούν πολλές φορές πληγές που τις κουβαλάμε για χρόνια.

Και αν ο άνθρωπος που έχεις απέναντί σου θεωρήσεις πως δεν είναι ειλικρινής, μίλα του. Εξήγησέ του πως μόνο κερδισμένοι μπορείτε να βγείτε με το να είστε αυθεντικοί και ειλικρινείς. Και αν αυτό δεν δείχνει να το καταλαβαίνει τότε καλύτερα να φύγεις και να διακόψεις αυτή την σχέση.

Προσοχή! Μην αφήσεις τον φόβο σου για τον μικρό πόνο να σε οδηγήσει στον μεγάλο πόνο. Γιατί η απόρριψη ενός ανθρώπου που μόλις τώρα γνώρισες μπορεί να σε οδηγήσει σε μικρό πόνο ή ακόμη και σε καθόλου πόνο. Η απόρριψη όμως ενός ανθρώπου με τον οποίο συνδέθηκες για μήνες ή ακόμη και χρόνια, αυτή η απόρριψη μπορεί να προκαλέσει μεγάλο πόνο.

Στη ζωή μας, δεν μπορούμε να έχουμε πολλές στενές σχέσεις. Δεν ταιριάζουμε με όλους και αυτό είναι φυσιολογικό. Λίγες στενές, όμορφες, ουσιαστικές και αληθινές σχέσεις είναι αρκετές . Λίγοι, εώς ελάχιστοι άνθρωποι είναι αρκετοί για να γίνει ο δρόμος της ζωής μας πιο φωτεινός και πιο ευχάριστος. Εύχομαι, λοιπόν, σε εσένα που διαβάζεις αυτό το άρθρο, αν δεν τους βρήκες, να τους βρεις! Να βρείς αυτούς τους ανθρώπους που θα κάνουν τη ζωή σου ακόμη πιο όμορφη! Και εάν τους βρήκες, να τους εκτιμήσεις ακόμη περισσότερο, γιατί οι άνθρωποι που μας αποδέχονται και μας εκτιμούν γιατί είμαστε ο εαυτός μας, χωρίς να σημαίνει πως ο δρόμος μιας τέτοιας σχέσης είναι στρωμένος με ροδοπέταλα και δεν υπάρχουν συγκρούσεις… αυτοί οι ανθρωποι είναι πολύτιμοι και πραγματικά ΦΩΤΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ.

Certified Hypnotherapist , Life Coach and NLP Master Practitioner

Maria L. Georgiou

28 Οκτ. 2018

        EΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΗΣ ΥΠΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Η υπνοθεραπεία, όπως έχει αποδείξει άλλωστε μέσα από την ιστορία της και μέσα από πολλές έρευνες, δίνει στο άτομο τη δυνατότητα να ανακαλύψει το εσωτερικό του δυναμικό και να το χρησιμοποιήσει ευεργετικά για τον ίδιο του τον εαυτό. Η ύπνωση είναι ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια του υπνοθεραπευτή και μπορεί να προσφέρει πολλαπλά θετικά αποτελέσματα στη ζωή του κάθε ανθρώπου. Με τη βοήθεια της θεραπευτικής ύπνωσης, ένα άτομο μπορεί να βελτιώσει την υγεία του, καθώς και την προσωπική, κοινωνική και επαγγελματική του ζωή.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως η ύπνωση δεν είναι πάντοτε θεραπευτική. Κάποιες φορές χρησιμοποιείται στη σκηνή για τη διασκέδαση του κοινού και κάποιες άλλες φορές απλά για χαλάρωση.

Οι εφαρμογές της υπνοθεραπείας , όμως, δηλαδή της ύπνωσης που χρησιμοποιείται για θεραπευτικούς σκοπούς, είναι πάρα πολλές. Πιο κάτω,  αναφέρονται αναλυτικά.

Πρώτον, η ύπνωση μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αναισθητικό σε διάφορες χειρουργικές ή οδοντιατρικές επεμβάσεις. Με την ύπνωση το άτομο επικεντρώνει τη σκέψη του στην φωνή του υπνοθεραπευτή, ο οποίος μεταφέρει νοητικά το άτομο κάπου φανταστικά, έτσι ώστε η λογική σκέψη να παρακάμπτεται και το άτομο να νιώθει πως βιώνει μια υπέροχη φανταστική εμπειρία κάπου αλλού. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, το άτομο να αισθάνεται τα θετικά συναισθήματα που απορρέουν από την φαντασίωση που βιώνει και όχι το συναίσθημα του πόνου που προκαλείται κατά την επέμβαση.

Δεύτερον, η ύπνωση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την απεξάρτηση του ατόμου από το κάπνισμα, τον καφέ , τη σοκολάτα, το αλκοόλ και άλλες ουσίες που κάνουν κακό στην υγεία του ατόμου. Με την βοήθεια της ύπνωσης το άτομο μπορεί να επανακτήσει τον έλεγχο των σκέψεων και των πράξεων του, έτσι ώστε να παίρνει τις ορθές για εκείνο αποφάσεις. Το άτομο μαθαίνει να υιοθετεί συμπεριφορές που προάγουν την σωματική και ψυχική του υγεία. Κάποιες φορές αυτό γίνεται και μέσω ενίσχυσης της αυτοεκτίμησης του ατόμου, γιατί συχνά τα άτομα που είναι εθισμένα σε ουσίες  δυσκολεύονται να πιστέψουν πως μπορούν να απεξαρτηθούν και μόνο του αυτό το <πιστεύω>  γίνεται το μεγαλύτερο εμπόδιο για την απεξάρτησή τους. Ενισχύοντας την αυτοπεποίθηση τους, ο υπνοθεραπευτής χαράσσει το δρόμο για τη θεραπεία. Εδώ , πρέπει να πούμε πως η υπνοθεραπεία μπορεί να αλλάξει στάσεις και απόψεις του ατόμου, εφόσον επιδρά στο υποσυνείδητο τμήμα του εγκεφάλου και γι’ αυτό έχει και μακρόχρονα αποτελέσματα.

Τρίτον,  η υπνοθεραπεία βοηθά στην αντιμετώπιση φοβίων όπως αγοραφοβία, κλειστοφοβία, υψοφοβία, φοβίες σχετικές με: φυσικά φαινόμενα, έντομα, ζώα, αντικείμενα, ή μέσα μεταφοράς, ιατρικές φοβίες, (ασθένειες, ένεση, αίμα, οδοντίατρος, κλπ.). Συνήθως οι φοβίες μας σχετίζονται με αρνητικές εμπειρίες που ζήσαμε στο παρελθόν ως έφηβοι και ως παιδιά, ακόμη και αν δεν θυμόμαστε την εμπειρία που πυροδότησε το αρνητικό συναίσθημα. Η ύπνωση βοηθάει το άτομο να αντιληφθεί ότι η φοβία του είναι παράλογη μέσω της γνωστικής προσέγγισης ή και κάποιες φορές με μια αναδρομή στο παρελθόν, έτσι ώστε το άτομο να αναβιώσει την τραυματική εμπειρία αλλά με μια διαφορετική αντίδραση που θα προσφέρει στο άτομο θετικά συναισθήματα αντί αρνητικά.  Με τους ίδιους τρόπους μπορεί να απαλλαγεί ένα άτομο και από τα επεισόδια πανικού, τα οποία συνδέονται με τις φοβίες, όπου το άτομο αδυνατεί να αντιμετωπίσει μια σκέψη ή ένα γεγονός.

Τέταρτον, με την υπνοθεραπεία ένα άτομο μπορεί να μάθει να διαχειρίζεται το άγχος του και να το μετατρέπει σε λειτουργικό και αποτελεσματικό για τον ίδιο. Το λεγόμενο stress είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο άνθρωπος σήμερα, λόγω των πολλαπλών απαιτήσεων που καλείται να εκπληρώσει μέσα στην καθημερινότητά του και της έλλειψης χρόνου για ξεκούραση σωματική και πνευματική. Επίσης, η υπνοθεραπεία αποτελεί μία από τις πιο αξιόπιστες και τεκμηριωμένες μορφές θεραπείας για τους πάσχοντες από μετατραυματικό στρες. Η διαταραχή μετατραυματικού στρες – Post Traumatic Stress Disorder (PTSD) χαρακτηρίζεται από μια σειρά συμπτωμάτων που προκύπτουν μετά από ένα τραυματικό γεγονός στη ζωή ενός ατόμου. Με την υπνοθεραπεία το άτομο μαθαίνει να ανακαλύπτει τα βαθύτερα αίτια  του φόβου και να αντιμετωπίζει τα συμπτώματα που προκαλεί το μετατραυματικό στρες. Επειδή η υπνοθεραπεία αποτελεί κατά κύριο λόγο μια μέθοδο θεραπείας του υποσυνειδήτου είναι ιδανική τόσο για το μετατραυματικό στρες όσο και άλλα θέματα που προέρχονται από μνήμες και εμπειρίες του παρελθόντος. Επίσης, η υπνοθεραπεία είναι μια αποτελεσματική θεραπεία απαλλαγής άγχους εξετάσεων, καθώς με μόνο μια συνεδρία , το άτομο μπορεί να δει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Πέμπτον, η υπνοθεραπεία αξιοποιείται επίσης και στη διαχείριση του βάρους του ατόμου.  Αρκετές φορές, άτομα παίρνουν βάρος  δυσκολεύονται να απαλλαγούν από αυτό, πράγμα που οφείλεται συνήθως σε ψυχολογικά αίτια. Η υπνοθεραπεία  βοηθάει τα άτομα να εντοπίσουν τα ψυχολογικά αίτια που κρύβονται πίσω από την μεγάλη τους ανάγκη για φαγητό , έτσι ώστε να μπορέσουν να τα αντιμετωπίσουν.  Κατά συνέπεια, μέσω της υπνωτικών υποβολών τα άτομα υιοθετούν πιο υγιείς συμπεριφορές που επιτρέπουν στα ίδια να καταφέρουν να διαχειριστούν τόσο τα συναισθήματά τους όσο και το βάρος τους.     

            Έκτον, η υπνοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση του χρόνιου πόνου που οφείλεται σε ψυχοσωματικά αίτια.  Αυτή η αφάρμακη θεραπευτική μέθοδος μαθαίνει στο άτομο να χαλαρώνει σωματικά και πνευματικά με αποτέλεσμα ο πόνος να μειώνεται σημαντικά. Το υποσυνειδητο μέρος του μυαλού λαμβάνει δράση με αποτελεσμα η συνειδητή σκέψη να παρακάμπτεται σε μεγάλο βαθμο και να μειώνεται ή και να εξαφανίζεται η αίσθηση του πόνου.

            Έβδομον, η υπνοθεραπεία μπορεί να αποβεί σωτήρια για τα άτομα που πάσχουν από αυπνία. Η ύπνωση βοηθάει το άτομο να εντοπίσει και να αντιμετωπίσει το ψυχολογικό πρόβλημα που του προκαλεί την αυπνία, ενώ παράλληλα δίνει στο άτομο την ευκαιρία να απολαύσει καταστάσεις βαθιάς πνευματικής και σωματικής χαλάρωσης.

            Όγδοον, η υπνοθεραπεία επιτρέπει στο άτομο να διαχειριστεί τα συναισθήματά του και κατά συνέπεια να βελτιώσει και τη συμπεριφορά του,  έαν το επιθυμεί. Άτομα τα οποία δεν μπορούν να διαχειριστούν τα συναισθήματά τους, π.χ. έχουν εκρήξεις θυμού, ή άτομα με καταθλιπτική διάθεση, ή ακόμη και άτομα που βιώνουν απώλεια και πένθος, επιτυγχάνουν μέσω της ύπνωσης να υιοθετήσουν  συμπεριφορές που θα τους επιτρέψουν να απαλλαγούν από τα αρνητικά συναισθήματα και κατά συνέπεια να αποκτήσουν μια πιο ευχάριστη και υγιή ζωή. Όπως προαναφέραμε, η ύπνωση δυναμώνει τη λειτουργία του υποσυνείδητου μέρους του εγκεφάλου και αποδυναμώνει τη λειτουργία του συνειδητού. Έτσι, κατά την ύπνωση του ατόμου,  η ανεπιθύμητη συμπεριφορά αντικαθιστάται μέσω των υπνωτικών υποβολών σε μια πιο επιθυμητή και λειτουργική συμπεριφορά. Το άτομο μπορεί να βελτιώσει με αυτόν τον τρόπο την προσωπική και κοινωνική του ζωή και να αποκτήσει πιο ποιοτικές σχέσεις με τους συνανθρώπους του. Αρκετές φορές, το άτομο χρειάζεται να ανατρέξει στο παρελθόν ή σε μια προηγούμενη ζωή για να ανακαλύψει τραυματικές εμπειρίες που επηρεάζουν αρνητικά το παρόν του.

            Ένατον, είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως η υπνοθεραπεία βοηθάει το άτομο στην επίτευξη προσωπικών και επαγγελματικών στόχων. Η υπνοθεραπεία δυναμώνει την αυτοπεποίθηση του ατόμου και επιτρέπει στο άτομο να υιοθετήσει συμπεριφορές , στάσεις και απόψεις που θα το οδηγήσουν στην επίτευξη των στόχων του. Η χαμηλή αυτοεκτίμηση, είναι από μόνη της ένας λόγος για τον οποίο κάποιος θα μπορούσε να χτυπήσει τη πόρτα του υπνοθεραπευτή. Μέσω της ύπνωσης, στάσεις και απόψεις που συντείνουν στη χαμηλή αυτοεκτίμηση του ατόμου, αντικαθιστώνται με πιο υγιείς που βοηθούν στην ενδυνάμωση της αυτοεκτίμησης. Επίσης, με τη βοήθεια της φαντασίας και γενικότερα του υποσυνείδητου, το άτομο βιώνει τα θετικά αποτελέσματα που προκύπτουν έχοντας αυτοπεποίθηση κι αυτοεκτίμηση, ενισχύοντας έτσι την αυτοεικόνα του. Η επίτευξη των στόχων, γίνεται πλέον πιο εύκολη , εφόσον το άτομο θεωρεί και πιστεύει πως έχει τις ικανότητες και μπορεί να πετύχει.

            Δέκατον, η υπνοθεραπεία μπορεί να προσφέρει λύσεις σε ψυχό-σεξουαλικά προβλήματα.  Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα στη σεξουαλική τους ζωή εξαιτίας ψυχολογικών αιτιών. Με την υπνοθεραπεία το άτομο ανακαλύπτει το ψυχολογικό αίτιο, ίσως με κάποια αναδρομή αν είναι απαραίτητο και μετέπειτα μέσω υπνωτικών υποβολών γίνεται προσπάθεια να αλλάξουν στάσεις και απόψεις του ατόμου που συνέτειναν στη δημιουργία του προβλήματος εξαρχής.

            Ενδέκατον, η υπνοθεραπεία δίνει τη δυνατότητα στο άτομο να καλυτερεύσει τη μνήμη του, την παρατηρητικότητα , την προσοχή του και  τις συνήθειες μελέτης με  αποτέλεσμα να βελτιωθεί στη μαθησιακή διαδικασία. Μέσω υπνωτικών υποβολών το άτομο αρχίζει να παρατηρεί και να συσχετίζει ερεθίσματα, να ταξινομεί τη γνώση, να υιοθετεί αποτελεσματικότερες συνήθειες μελέτης και κατά συνέπεια να βιώνει περισσότερες ακαδημαϊκές- σχολικές και μαθησιακές επιτυχίες. 

            Τέλος, αρκετές φορές η υπνοθεραπεία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν συμπληρωματική θεραπεία με άλλες θεραπείες π.χ.  ψυχοθεραπεία, μετά από τη σύσταση  του γιατρού ή του ψυχολόγου .

Certified Hypnotherapist , Life Coach and NLP Master Practitioner

Maria L. Georgiou

Για οποιαδήποτε άλλη ερώτηση θα χαρώ να μιλήσουμε τηλεφωνικώς.

Τηλ. Επικ. 99485902

 

1 Οκτ. 2018

Επαναπρογραμματισμός εαυτού. Γίνεται.

Σκεφτείτε πώς είναι όταν αγοράζετε ένα χρησιμοποιημένο υπολογιστή και ήδη υπάρχουν πάνω του προγράμματα που τρέχουν; Σκεφτείτε πως κάποια από αυτά τα προγράμματα δεν τα χρειάζεστε, είναι παλιά και θέλετε να τα ξεφορτωθείτε. Και να μην αναφέρω πως το ότι τρέχουν πολλά προγράμματα στον υπολογιστή σας, αυτό μειώνει την απόδοση και την ταχύτητά του.

Τι θα κάνετε λοιπόν;

 Θα τα σβήσετε και θα βάλετε στη θέση τους κάποια προγράμματα πιο καινούρια ,πιο χρήσιμα και πιο αποτελεσματικά για εσάς.

Ωραία! Για σκεφτείτε τώρα πως αυτός ο υπολογιστής είναι το μυαλό σας και πως κατά τα ευαίσθητα διαμορφωτικά χρόνια 0-7, οι πιο σημαντικοί άνθρωποι στη ζωή σας, αυτοί που σας μεγάλωσαν και περνούσαν αρκετό χρόνο μαζί σας, εγκατέστησαν σε εσάς τα προγράμματά τους. Διάφορα προγράμματα, ένα σωρό! Προγράμματα για το πώς να δράτε και να αντιδράτε σε διάφορες καταστάσεις. Π.χ. πώς να μιλάτε και να εκφράζετε την άποψή σας, πώς να στέκεστε και να κινείστε στο χώρο, πώς να εκφράζετε τη χαρά σας, τη λύπη σας, το θυμό σας, την αγάπη σας και άλλα συναισθήματα. Πώς να συμπεριφέρεστε σε φίλους, σε συγγενείς, σε μικρότερους και μεγαλύτερους. Πώς να επικοινωνείτε ή όχι με τη Θεία Δύναμη.  Πώς να αντιμετωπίζετε το αναπάντεχο, τη δυσκολία, τη νίκη, την ήττα. Πώς να τρώτε το φαγητό σας, πώς να τακτοποιείτε το χώρο σας, πώς να κοινωνικοποιείστε, και πάρα πολλά άλλα που συνθέτουν τη στάση σας προς τη ζωή σας.

Όλα αυτά τα προγράμματα αντικατοπτρίζουν κάποια πιστεύω που υποσυνείδητα υιοθετούνται από τα άτομα που χρησιμοποιούν τα προγράμματα των άλλων. Αυτό που δεν αντιλαμβάνονται πολλοί άνθρωποι είναι πως στην ηλικία των1-2-3-4-5-6-7 ετών, η κριτική μας ικανότητα είναι τόσο μειωμένη που απλά μιμούμαστε τα προγράμματα των άλλων και κατά συνέπεια τα κάνουμε δικά μας.

Αναρωτηθείτε απλά πως μάθατε εξαρχής να μιλάτε και να περπατάτε και θα καταλάβετε τι εννοώ γράφοντας όλα τα παραπάνω.

Πώς; Με τη μίμηση! Μιμούμενοι αυτά που απορροφούσατε από το περιβάλλον σας.

Και βρίσκεστε Τώρα , σε αυτή τη φάση της ζωής σας, με έναν υπολογιστή-μυαλό που έχει ένα σωρό προγράμματα που τρέχουν σε συνειδητό και υποσυνείδητο επίπεδο.

 

Αν κάτι δεν σας αρέσει στον τρόπο που σκέφτεστε και συμπεριφέρεστε, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείτε να κάνετε.

1.      Εντοπίστε το πρόγραμμα και τα πιστεύω που προκαλούν αυτή τη συμπεριφορά

2.      Συνειδητοποιήστε πως μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτό το πρόγραμμα.

3.      Σβήστε το πρόγραμμα και βάλτε στη θέση του ένα άλλο, πιο θετικό, λειτουργικό και αποτελεσματικό για εσάς.

 

Ο μόνος τρόπος για να απαλλαγούμε από ένα πρόγραμμα-συμπεριφορά-συνήθεια που δεν μας εξυπηρετεί και δεν μας αρέσει είναι η αντικατάσταση.

Π.χ. Έμαθα από τους γονείς μου να μιλάω γρήγορα και με ψιλή φωνή αλλά αυτό δεν μου αρέσει. Τι κάνω;

Ωραία εντόπισα το πρόγραμμα που θέλω να διώξω. Τώρα πρέπει να βρω ένα άλλο πρόγραμμα για την αντικατάσταση. Που θα το βρω; Παντού.

Φίλοι, γνωστοί, διάσημα πρόσωπα.

Εντοπίζω ένα άτομο που μιλάει όπως θα ήθελα και εγώ να μιλάω και αρχίζω να το μιμούμαι. Σε περίπου 28 μέρες καθημερινής εξάσκησης το πρόγραμμα αυτό γίνεται δικό μου και περνά σε υποσυνείδητο επίπεδο. Δηλαδή λειτουργεί από μόνο του, χωρίς να χρειάζεται να έχω επίγνωση του τι κάνω.

Μην ακούτε λοιπόν κανένα που σας λέει ποιος είστε , τι είστε και τι μπορείτε να κάνετε.

Ο άνθρωπος δεν είναι η συμπεριφορά του, ούτε τα προγράμματα που τρέχουν στο μυαλό του.

Ο άνθρωπος είναι ένα εξελισσόμενο ον που έχει τη δύναμη της επιλογής.

Αυτό που σε κάνει να διαφέρεις από τους άλλους είναι οι επιλογές σου.

Αν εσύ δεν έχεις φτάσει σε αυτό το σημείο της ζωής σου του να αμφισβητείς τα πάντα και να ξεκινάς από το μηδέν να επιλέγεις τα προγράμματά σου, τότε ίσως ΤΩΡΑ να είναι η κατάλληλη στιγμή.

Ήρθε η στιγμή να ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ , τα πιστεύω σου, τη συμπεριφορά σου, τα προγράμματά σου.

Ήρθε η στιγμή να είσαι όλα όσα εσύ θέλεις να είσαι και όχι όλα όσα σε όρισαν οι άλλοι να είσαι.

Αυτό που πρέπει να θυμάσαι, είναι πως αυτή η διαδικασία είναι μια διαδικασία δίχως τέλος.  Αυτό συμβαίνει γιατί  μια συμπεριφορά, ένα πιστεύω μπορεί να είναι χρήσιμο και αποτελεσματικό για ένα διάστημα της ζωής μας και για ένα άλλο διάστημα όχι.

Να είσαι σε επαγρύπνηση. Να κάνεις τις δικές σου επιλογές.

Και να έχεις πάντα στο μυαλό σου πως… Αν δεν κάνεις συνειδητά την επιλογή των δικών σου προγραμμάτων, τότε κάποιος άλλος θα την κάνει, ή μάλλον την έχει ήδη κάνει , για εσένα υποσυνείδητα.

 

Certified Hypnotherapist , Life Coach and NLP Master Practitioner

Maria L. Georgiou